';

Τυριά Τυρογάλακτος

ΤΥΡΙΑ ΤΥΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π., ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΜΥΖΗΘΡΑ - ΓΚΙΖΑ, ΞΗΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ

ΜΑΝΟΥΡΙ Π.Ο.Π.

Η πιο συχνή του χρήση όμως είναι ως επιδόρπιο συνοδευόμενο από φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς ή στις σαλάτες.

Το μανούρι “Φλέγγα” είναι μαλακό τυρί με πληθωρική υφή, πυκνή βουτυράτη γεύση και ξεχωριστό άρωμα.

ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Συνιστάται σε όσους θέλουν να συνδυάσουν την απόλαυση με την υγιεινή διατροφή.

Το ανθότυρο “Φλέγγα” είναι ένα μαλακό λευκό τυρί με ιδιαίτερα δροσερή γεύση και χαμηλό σε λιπαρά.

ΜΥΖΗΘΡΑ – ΓΚΙΖΑ

Μαλακά τυριά με υφάλμυρη γεύση.

Η μυζήθρα “Φλέγγα”, όπως και η γκίζα είναι τυριά τυρογάλακτος από αιγοπρόβειο γάλα και παρασκευάζονται χωρίς την προσθήκη γάλακτος ή κρέμας.

ΞΗΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ

Ιδανικό τυρί για όσους ακολουθούν διαιτολόγιο χαμηλό σε λιπαρά.

Παρασκευάζεται χωρίς την προσθήκη γάλακτος ή κρέμας, γεγονός που το κάνει να είναι το πιο κατάλληλο τυρί για δίαιτα, αφού δεν έχει σχεδόν καθόλου λιπαρά, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.