Το όνομα “Φλέγγα” προέρχεται από την ομώνυμη βουνοκορφή, που βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού δρυμού της πανέμορφης Βάλια Κάλντα στην Πίνδο.
Εκεί, δίπλα στα παρθένα δάση, στα αμόλυντα και μακριά από ανθρώπινη παρέμβαση λιβάδια, από τα μέσα της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου βόσκουν τα κοπάδια των αιγοπροβάτων.
Τους υπόλοιπους μήνες του έτους μεταφέρονται στην περιοχή του Βελεστίνου, όπου ξεχειμωνιάζουν για να αποδώσουν το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γάλα, από όπου παράγονται τα υψηλής ποιότητας προϊόντα “Φλέγγα”.
Η οικογένεια Λαϊτσου, έχοντας μια μακροχρόνια παράδοση στην παρασκευή τυριών, τελειοποίησε πρόσφατα στο Βελεστίνο τις εγκαταστάσεις και την υποδομή της, έτσι ώστε να αποτελέσουν υπόδειγμα στο χώρο της τυροκομίας.
Εκεί, στο παραδοσιακό «φυσικό» τους περιβάλλον «γεννιούνται» τα παραδοσιακά ελληνικά τυριά του τυροκομείου, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).